18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
VANT: 17 år gamle Truls Tollefsen og ti av hundene hans vant Gruveløpet i klassen for ti-spann. Nå er Femundløpet neste mål. Bildet er tatt av den unge hundekjøreren selv underveis
 
Tollefsen helt til topps i Gruveløpet
Det lover bra foran Femundløpet for Truls Tollefsen: I helgen vant han klassen sin i gruveløpet - 163 kilometer.

Publisert: 22.jan.2019 09:53
Oppdatert: 22.jan.2019 10:16

ENGERDAL: Truls Tollefsen gjorde en solid generalprøve foran Femundløpet i helgen, da han stilte på gruveløpet som går mellomRøros, Tufsingdalen og Røros. Han deltok i klassen for maks ti hunder, og på de 162 kilometrene brukte han 12 timer og 28 minutter, og holdt en snittfart på 14,3 kilometer i timen i andre etappe. Underveis hadde han og hundene en fire timers hvil.

Unggutten kjørte dermed over ti minutter fortere enn nestemann på lista, Håvard Okstad.

Det var en vanlig åpen klasse.

- Det ble en gbra gjennomkjøring, sier han, som synes det gikk litt sakte i starten da det var tungt og mye snø og vint. Dessuten var det kaldt.

- Det bryr heldigvis ikke hundene seg noe om, sier han.

Han kom inn som nummer to til første sjekkpunkt, og det var planlagt.

-Det var bedre å jage enn å bli jaget hele løpet, sier han. Taktikken om å nå igjen og passere konurrenten foran fungerte, og seieren var i boks. Det var første gang Tollefsen har vunnet en åpen klasse der han konkurrere på lik linje med seniorløpere.

Tollefsen skal kjøre i juniorklassen i Femundløpet , og der er distansen han skal kjøre 201 kilometer. Løpet går første helgen i februar.

Seks av de ti hundene han kjørte med i gruveløpet skal han også kjøre med i Femundklløpet. De fire andre fikk være med for treningens skyld og skal være reserve i femundløpet.

- Jeg har ti voksne løpshunder, tre unghunder og en turhund, forteller han.

Hundene er i god form, og en vistanse på rundt 20 mil er ikke noe problem for dem.

Tollefsen legger ikke skjul på at han kjører Femundløpet med mål å vinne.

- Men jeg blir fornøyd med pallplass, sier han.

Gruveløpet er et treningsløp som arrangeres i deler av Femundløpstraseen i Januar hvert år. Det er Femund hundeklubb som arrangerer løpet.