18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
TRENER: Jonas Solbakken har et klart mål om å bli fotballtrener på høyt nivå. Nå har han fått sin første heltidsjobb som trener, i Ready fotball i Oslo.FOTO: READY FOTBALL
 
Fulltidsjobb som trener
Helt siden han var 16 år har Jonas Solbakken (22) fra Engerdal jobbet målbevisst for å kunne leve av å være fotballtrener. Nå har han nådd første delmål.

Publisert: 15.jan.2019 05:00
Oppdatert: 14.jan.2019 14:15

Engerdal: Fra nyttår er Jonas Solbakken fra Engerdal heltidsansatt som trener for Ready fotball.

– Jeg trener tre lag her nå, forteller han.

Han er assistenttrener for seniorlaget i 3. divisjon, årgangsleder for G2003 og 2008-akademiet.

Lagene er kommet i gang med treningen allerede, og han synes det ser lovende ut så langt.

Tidlig målbevisst

Solbakken er født og oppvokst i Engerdal, og bodde nær sagt på fotballbanen i oppveksten.

-Jeg spilte på Engerdal til jeg var G14, sier han.

Han rakk så vidt å spille litt i Nybergsund på 3. divisjon, men la opp før han ble gammel nok til å spille på A-laget hjemme. Han fant ut at det ikke var på banen, men i trenerrollen han hadde drømmen sin.

Da han var 16 år begynte det systematiske arbeidet for å nå målet sitt.

Han var trener for G 16 og juniorer i Nybergsund. Han har så vidt vært innom TFK som trener. Han har vært med og trent damelaget i Elverum, både som assistent og som fungerende hovedtrener.

– Han har jobbet på akademiet i Elverum fotball og jobbet med barn og ungdom der. Han har vært hovedtrener for G 2004 i Elverum. Han har også vært sonetrener for G2005 i Indre Østland, og kretstrener i samme krets.

– Jeg har rukket mye allerede men det er fordi jeg har jobbet målbevisst, sier han. Nå jobber han fulltid hos Ready samtidig som han avslutter sin bachelor trenerrollen.

To fra Engerdal

Selv om han nå har fått jobb som trener, vil han jobbe videre for p nå målet – som er å bli trener på høyt nivå.

Sånn sett konkurrerer han med Mats Lund som også er fra Engerdal og jobber med det samme for øyet. Han er i dag trener i Tynset.

– Det er mange som jobber for å bli trenere, men at to stykker fra lille Engerdal jobber mot det samme målet i toppfotball er nok unikt, sier han.

Ingen slekt med Ståle

Jonas Solbakken har ingen slektsforbindelser til den mer kjente fotballtreneren Ståle Solbakken, selv om navnet har gitt han ekstra oppmerksomhet opp gjennom.

-Jeg har planer om å skape min egen Solbakken.historie, så får vi se hvor langt den når, sier han.