18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
TRYSILKURS: 60 lokale barn ble bedre på ski i helgen etter å ha deltatt på Trysilskiskole som Trysilguidene har arrangert i flere år nå.
 
60 lokale barn ble bedre på ski i helgen
60 lokale barn var med på Trysilskiskole i helgen. Neste år håper Trysilguidene at også flere foreldre vil bli med på skiskole.

Publisert: 12.des.2018 21:02
Oppdatert: 14.des.2018 13:32

Trysil: Det begynner å bli en tradisjon at Trysilguidene arrangerer skikurs en helg før jul, som et spesielt tilbud til barn og ungdom i Trysil.

- Vi bor jo på landets fineste skisted, og da vil vi dele gleden med flest mulig, sier leder Eva Ruder Thorén.

Kjenner mange

Ved å arrangere en egen skiskolehelg for Trysilbarn er det flere barn som kommer seg ut på ski.

- Det føles tryggere når de kan kjøre sammen med flere de kjenner, og dessuten er prisen lavere akkurat for dette kurset, sier hun.

I år var det 60 barn med, noe Trysilguidene er veldig glade for. Det er kurs for alle nivåer - helt fra dem som ikke har kjørt ski før til den som har kjørt endel men vil lære mer og bli enda bedre og tryggere på ski. Det var også kurs for snowboard.

Alle - uansett nivå - lærte noe nytt og alle fikk Valles skikort og diplom på slutten som forteller hva de har lært i løpet av helgen.

Også for voksne

Trysilguidene vil at flest mulig at dem som bor i Trysil kommer seg ut på ski, og da er skikurs et viktig sted for mange å begynne.

- Neste år har vi planer om at alle barn på trysilskiskolen får med seg en verdikupong hjem slik at også mamma og pappa kan melde seg på skikurs, sier Thoren.

Det er flere foreldre som ikke føler seg gode nok på ski til å bli med ungene, men med et kurs vil de være bedre rustet og inspirert til å bli med ut i bakkene.