18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
INNSPURTEN: Det er mye som skal klaffe før alt er klart og hundekjørerne kan legge ut i løypa. Sjekkpunkt Trysil venter at deltakerne fra F650 er inne på lørdagsmorgenen.foto: Alexander Galak/Femundløpet
 
30 frivillige fra alle sjekkpunktene samlet i Trysil
Det er hektisk aktivitet i forbindelse med innspurten av planleggingen av Femundløpet. I helga var 30 frivillige og hovedfunksjonærer samlet i Trysil.

Publisert: 07.jan.2019 16:16
Oppdatert: 07.jan.2019 16:23

Trysil: Etter at flere ytret ønske om lengre tid mellom Femundløpet og Finnmarksløpet valgte arrangørene å flytte Femundløpet en uke fram slik at flest mulig kan delta både i Femundløpet og Finnmarksløpet.

Preliminær start på årets Femundløp er 1. februar, og arrangementet varer til 6. februar.

God påmelding

Tre uker før start er det nå 140 påmeldte.

– Akkurat nå jobber vi mye med traseer og trasékart, og ferdigstillelsen av disse, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet.

I all hovedsak er det fremdeles mulig å melde seg som frivillig. 700 mennesker stiller opp på dugnad for Femundløpet fordelt på hele løpet.

Status tre uker før løpsstart er at det henger litt på noen tråder som ikke er knyttet helt sammen enda i forhold til traseen, men vi håper det betyr så mye for grendene at vi sammen finner gode løsninger, sier Kokkvoll.

Frivillige

– Jeg er imponert over den innsatsen de frivillige legger ned for å få arrangementet i boks.

Det legges opp til stor aktivitet på flere av sjekkpunktene, og både Sjekkpunkt Drevsjø og Sjekkpunkt Trysil stiller med folkefest og kulturprogram.

Så også på Drevsjø hvor alle klassene skal gjennom, og på Sjekkpunkt Trysil som er et nytt sjekk punkt.

Mange som bor langs ruta er også viktige samarbeidspartnere for Femundløpet.

Kulturprogram

- Sjekkpunkt Trysil har lagd et veldig spenstig kulturelt arrangement, og forventer å engasjere både lokalbefolkning og hyttefolk, sier Kokkvoll.

Det er Trysil Skimuseum som drifter sjekkpunktet med Jon Storfjord og Roar Vingelsgaard ved roret.

De satser på at det blir en flott vinterfest midt i Bygda med Norges fremste hundekjørere og flere tusen tilskuere. Hva som skjer kan man følge på Sjekkpunkt Trysil på facebook, eller på www.femundlopet.no.

Målgang for juniorer

F650 -klassen snur i Trysil, og de det er mulig at flere velger å legge sin obligatoriske kvil her.

Uten at noen av kjørerne vil innrømme hvor de planlegger rasten.

Den obligatoriske kvilen er organisert slik at kjørerne kan legge seg inne, men få forventer å få mye søvn i følge Kokkvoll.

I tillegg har juniorklassen målgang i Trysil på Trysilelva, og Sjekkpunkt Trysil skriver på sin facebookside at alt kan følges fra Flomvollen.

Hele Trysil sentrum vil være pyntet til vinterfest med mange særegne aktiviteter.

– Vi håper hytteeiere og andre stiller opp fyrer lykter og ovner, og på den måten gi varme i sporet. Samtidig håper vi at det er et arrangement som på sikt vil skape enda mer reiselivsaktiviteter, sier Kokkvoll.