18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
KONKURRERER: Søre Osen IL har interne uttaksrenn for å ta ut NM-laget, fra venstre, Ingar Kristiansen, Erland Kristiansen, Kristian Larsen, Jan Erik Bakken fra Strandbygda IL, Erlend Olsen og Martin Hammer etter forrige uttaksrenn. FOTO: Privat
 
I NM for første gang
Søre Osen IL stiller lag i NM-stafetten i år - for første gang siden den startet i 1961. Mye humør og treningsvilje ligger i bunn, og det siste uttaksrennet denne uka er med på å bestemme hvem som får dra.

Publisert: 23.jan.2019 21:02
Oppdatert: 23.jan.2019 21:02

Søre Osen: Det er over 20 år siden et stafettlag stilte fra skibygda Trysil og vant NM-stafetten på ski. Det var Trysilguttens damelag med May Helene Nymoen, Ann Elen Skjelbred og Anita Moen. I 2013 stilte Anita Moen, sammen med datteren Karoline og Ingeborg Lunde.

Utover det har det vært dårlig med stafettlag under NM på ski fra Trysil siden storhetstiden da Trysil-løpere dominerte resultatlistene nasjonalt og internasjonalt.

Det er med latter i stemmen at Ingar Kristiansen i Søre Osen IL spøker om tiden da Vestre Trysil IL herjet på resultatlistene både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi må jo ha en målsetting om bli så bra som Vestre Trysil IL var i sin tid. Det var jo like vanskelig å bli klubbmester som verdensmester, sier Kristiansen.

Første gang med stafettlag

– Det er første gang vi stiller stafettlag i NM, så vi må jo ha litt humor på det, sier Kristiansen. Som har gått seirende ut av alle uttakingsrennene de så langt har hatt innad i klubben.

Amibisjonsnivået ligger på at deltakelse er bra, så tar de det deretter. Men de planlegger rask retrett til Trysil med en gang etter løpet, så noen medaljehåp har de nok ikke denne gangen .

– Jeg har ergret meg over at det ikke er å finne et eneste Trysil-lag på stafettlistene, sier Jon Storfjord ved Trysil Skimuseum. Han håper det har en smitteeffekt at Søre Osen IL stiller på NM-stafetten i år.

– Vi har jo hatt en stafettsating inn mot Birken og Vasalöppet, det er antakelig derfor vi i år kan stille stafettlag i NM, sier Kristiansen.

De tar forberedelsene seriøst, selv om de mener de har lite å stille opp med i kampen om medaljene.

Bobil på tur

Det er en liten gjeng fra det lille idrettslaget vest i Trysil som er aktuelle. Det er ved siden av Ingar Kristiansen, Martin Hammer, Erlend Olsen, Erland Kristiansen og Jens Petter og Christian Larsen.

– Nå har ikke Jens Petter vært med på noen av uttakingsrennene, så det er litt usikkert om han er med i kampen, sier Kristiansen.

Gjengen har leid bobil, og setter nesen mot NM på Meråker fredag 1. februar. Fire av seks får være med.

– Da får vi vært med og heiet og testet litt ski på lørdagen, for stafetten går søndag, sier Kristiansen.

– Fjerdemann får oppgave som smører og tidtaker, sier Kristiansen.

– Og kanskje også massør, det vil sikkert anspore alle til å gå best mulig i uttaksløpene slik at de slipper å være fjerdemann, humrer Kristiansen.

Håpet framover er at alle holder seg friske, og at det ikke blir noen problemer knyttet til å gjennomføre den første stafettdeltagelsen fra Søre Osen IL