18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
Travelt på fabrikken igjen
Trysil interiørtre har ny eierstruktur, ny daglig leder, og mange spennende prosjekter på gang. – Her har det skjedd mer det siste året enn de forrige ni, sier Per Ola Solberg som har jobbet i bedriften siden 1986.

Publisert: 17.jan.2019 09:50
Oppdatert: 17.jan.2019 10:08

Trysil: Tom Arne Kristiansen er ansatt som daglig leder ved Trysil interiørtre fra nyttår. Han kommer fra jobben som salgs og markedssjef for to av selskapene til Tepas, i Trysil.

Det er flere år siden Trysil Interiørtre hadde daglig leder. Det har vært eierne som har fylt rollen som daglig leder siden de overtok.

– Det er også nytt nå at Vyrk er eneeiere på Trysil interiørtre, forteller Kristiansen.

Trysil Interiørtre ble kjøpt opp av Håkan Stengrundet og Vyrk kom senere inn på eiersiden, men nå tar Vyrk over fullt eierskap.

– De er engasjerte eiere som har gjort mye for å utvikle bedriften, sier Kristiansen.

Han blir støttet av Per Ola Solberg som har jobbet på fabrikken siden 1986.

– Her har det skjedd mer det siste året enn det gjorde de ni årene før der til sammen, sier han.

Travel høst

Trysil interiørtre seiler i god medvind nå.

– Det har vært en travel høst og travelt ut over. Dessuten jobber vi med og har vi mange tilbud ute som kan resultere i både store og små bestillinger, sier Kristiansen. Det er et nødvendig arbeid for at det skal være travelt på fabrikken.

– Det skrives mye mer tilbud nå enn det gjorde før, sier han. Det i seg selv betyr at skuta er i ferd med å sette fart i riktig retning. Det er kontroll på økonomien og avtalemengden er tiltakende.

Bedriften er i ferd med å gjøre millioninvesteringer i to nye maskiner. En traverssprøyte som både lakkerer, maler og gjør overflatebehandling både på kanter og plater. Den er 5 meter lang.

De har også investert i et kappanlegg for spiler og listverk.

Øker bemanning

Akkurat nå er det ti ansatte, men Kristiansen ser for seg at det kommer til å måtte øke. Hvor mange de trenger kommer an på hvor mange avtaler fabrikken får.

Trysil interiørtre leverer materiale til mange store prosjekter både i inn- og utland.

Akkurat nå er det leveranser til Petter Stordalens hotell The Hub i Oslo, samt Arthur Buchards Mjøstårnet som er i produksjon.

Andre prosjekter som har spiler og plater fra Trysil interiørtre er Tine Meierier i Oslo, Nord-Aurdal skole, Ørsta flerbrukshall, Skarnes videregående skole, Ydalir skole i Elverum. De har levert spiler til utbyggingen på flyplassen på Gardermoen, til seremonirommet i helsehuset i Elverum, og til teatersaler og kinoer. For å nevne noe.

De har også levert spiler til biblioteket i Vatikanet.

Men også her hjemme har de hatt sine leveranser, blant annet til Radisson og til skolen.

– Det er et marked som vi kan bli flinkere til å jobbe i, sier Kristiansen.

Skreddersøm

Trysil Interiørtre er mye mer enn «sponplanten» som det kaltes i gamle dager og fortsatt kalles på folkemunne.

Det Trysil interiørtre holder på med, kan på mange måter kalles skreddersøm. De leverer veggplater og takplater til store byggprosjekter. De leverer også spiler. Begge deler brukes mye i store lokaler der akustikken er viktig.

– Vi lager også Trysil antibrann, som er brannsikre plater. Det er utviklet her på fabrikken, sier Kristiansen.

De kan produsere både til store prosjekter og små prosjekter. De har mange byggmestre som kunder. Hittil er de mer kjent utenfor lokalsamfunnet enn inne i. Trysil interiørtres produkter er kjent utenfor landets grenser også, og de har selgere som jobber for seg rundt omkring i verden.

– Men her hjemme er de fortsatt mange som ikke vet hva vi egentlig jobber med her, sier Kristiansen.

Trysilpanelet er et produkt som mange kjenner og som i sin tid ble laget i Nybergsund.

– Vi kan produsere trysilpaneler fortsatt, men det må være et visst volum for at vi skal gjøre det, sier Solbergog Kristiansen.