18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
Knyttet viktige kontakter
Grüne Woche ble en overveldende opplevelse og unik mulighet både til å promotere Norge og fjellregionen utad, men samtidig viktig for å knytte kontakter innad i Norge for Femund Mat.

Publisert: 23.jan.2019 14:28
Oppdatert: 23.jan.2019 14:56

Engerdal: Femund Mat reiste til Grüne Woche for å representere fjellregionen i Norge. Erik Lund reiste sammen med Rune og Ragnhild Larsen. Med på lasset hadde de med seg 40 kilo røkt sik og fire kilo rogn.

-Det var et voldsomt overveldende arrangement, sier Erik Lund, som var med men måtte reise hjem tidligere enn planlagt på grunn av varmgang og brann ien flishaug ved fjernvarmen.

Det var nyttig for Femund mat å delta på mange måter.

-Den jevne tysker, besøkende til messen (som det var mellom 400.000 og 450.000 av) er ikke opptatt av hver enkelt produsent men hva vi sammen som region kan tilby. Og det er også det som er det viktigste å få vist fram utad, sier Lund.

Han er stolt av å kunne være med og bidra til hva Norge kunne tilby.

- Vi hadde en kollosalt flott stand, helt i toppklassen, forteller han.

Viktig internt

Men i tillegg til å være et vindu mot verden for hva som finnes i Norge, var Grüne Woche viktig for Femund mat for det som skjedde internt på standen.

-Vi traff potensielle kunder, vi fikk nye bekjentskaper, plukket opp kunnskaper fra mange andre dyktige folk og traff andre i bransjen, forteller Lund. Det var rett og slett inspirerende å være en del av den norske delegasjonen til Grüne Woche.

Han tror det var det viktigste både for bedriften og for ham selv personlig, var det som skjedde internt i den norske leiren.

Utviklet retter

De norske hadde med seg et kokkelag ledet av Hans Brimi, som utviklet småretter at ulike råvarer som norske produsenter hadde med. Femundmats råvarer ble til røkt sik på en seng av gulrotstappe, på flatbrød, med urteolje og med rogn på toppen.

- Vi hadde også med produkter fra Bryn, som blant annet ble en del av ostekreasjonen, forteller han.

Lund synes det ble fantastisk god mat som ble servert på messen av de norske råvarene.

Ambassademottakelse

Fredag kveld var det stor mottakelsen på den norske ambassaden, og i løpet av messen fikk de besøk både at stortingspolitikere, og Bård Hoksrud som da var matminister, før han gikk av i løpet av helgen.

-Vi har truffet mye trivlige folk både av gjester og på stand. Både det indre livet og følelsen av å presentere Norge ga mersmak, synes han.

 
VIST FRAM: Femundmat fikk vist fram både seg selv og fjellregionen i Norge dade var på grüne Woche. Erik Lund, Rune og Raghild Larsen fra Femund Mat fikk blant annet møte matminister Bård Hoksrud (før han nylig gikk av):