18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
GANGVEG: Johan Swärd i Trysilfjellet utmarkslag kan fortelle at de har satt i gang med arbeidet med kulvert under Vestbyvegen, og i løpet av året blir det gangveg fra Mosetra 2 og ned til Knettsetervegen.
FOTO: MONIKA SØBERG
 
Gangveg langs Vestbyvegen
I løpet av året blir det gangveg langs Vestbyvegen. Arbeidet med bygge kulvert under vegen for å knytte gangveg til hytteområdet Mosetra 2 er allerede i gang.

Publisert: 23.jan.2019 17:00
Oppdatert: 23.jan.2019 11:52

Trysil: Mosetra 2 er et hytteområde på totalt 130 tomter som skal bygges ut i tre etapper. Første trinn er allerede i gang. Den omfatter 40 tomter. Alle sammen er solgt, og på 20 av tomtene er arbeidene med å bygge i gang.

Men for å kunne begynne å bygge ut resten er det noen rekkefølgebestemmelser som inntrer: For å kunne begynne på tomt nummer 21 må kulverten under Vestbyvegen være ferdig. Arbeidet med den er satt i gang denne uken.

– Vi jobber nå med å lage omkjøringsveg forbi byggestedet, forteller Johan Swärd i Trysilfjellet utmarkslag. Det er de som står for bygging av både kulvert og gangveg, som en del av planene med Mosetra 2.

Gangveg før trinn 2

For å kunne starte på byggetrinn to (fra tomt nummer 41) må det også være gangveg langs Vestbyvegen. Arbeidet med å avskoge traseen for gangveg starter nå i februar.

– Det blir gangveg fra kulverten til Mosetra 2 og ned til Knettsetervegen, forteller Swärd. Videre ned fra Knettsetervegen finnes det gangmuligheter utenom fylkesvegen. Det er hele poenget med tiltaket at det skal være trafikksikkert både for kjøretøyer og gående.

Swärd tror det blir veldig fint med gangvegen, som legges på oversiden av Vestbyvegen, litt høyere enn bilvegen.

– Gangvegen får god utsikt, og er om lag 1,3 kilometer lang, sier han.

Hvor mye prosjektet kommer til å koste vet han ikke.

– Vi går ut med oppstartsvarsel om planene i dag, det blir høringsrunder før byggingen setter i gang, forteller han. Han anslår at det kan ta et halvår før alle formaliteter og papirer er i orden. Men han håper å kunne sette i gang til høsten.

– Når vi først er i gang går det veldig fort, sier han.

Mange tomteområder

Trysilfjellet utmarkslag er en betydelig utvikler at hytteområder. I Mosetra 2 er trinn en utsolgt, og trinn to går de i gang med nå i januar. Trinn 2 omfatter 30 tomter. Tredje og siste trinn ligger litt lenger fram i tid.

På Skansen oppe ved Skihytta er 34 tomter allerede solgt. Dette er et område med større tomter, og alle er revet vekk.

– Der er det ingen rekkefølgebestemmelser så der kan vi sette i gang for fullt, sier han,

Utmarkslaget har også tanker om et stort hytteområde ved Skihytta vest. Der er det tenkt å etablere 150 tomter med tiden, langs Oletrekket. Foreløpig er det ikke tilrettelagt eller lagt ut for salg tomter der, og heller ikke gått i gang med planleggingen.

– Jeg syns utviklingen av hyttetomtene har blitt veldig fint og går i riktig tempo, sier Swärd.