18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
FIN BANE: Vurrusjøen IceWay er åpnet igjen, I fjor var det ikke bane på sjøen i det hele tatt.FOTO: Edvard Femundsenden
 
Endelig isbane på Vurrusjøen igjen
Vurrusjøen Ice Way er åpent for sesongen. Fire og en halv kilometer isbane er klar både for lek og alvor.

Publisert: 23.jan.2019 21:02
Oppdatert: 23.jan.2019 21:02

LILLEBO: I fjor var det ingen isbane på Vurrusjøen ved Lillebo på Drevsjø, men i helgen som var ble den åpnet igjen. Det er NMK Engerdal som har rettighetene men det er Kjetil Brenna som står for banen.

- Jeg har jobbet mange timer nedpå der for å bli kvitt vann og få en fin bane, sier han. Nå er banen klar, og den er åpen for alle registrerte biler, forteller han.

Det har vært isbane på Vurrusjøen i mange år, men i fjor var isen for tynn til å brøyte før det kom 40 cm snø på en gang. Det ble derfor et problem med vann på isen og ikke mulig å få til bane.

- Nå var isen 52 cm sist jeg målte, og forholdene veldig bra, sier han.

Banen er åpen for alle, man betaler bare en dagsavgift til Brenna.

- I vinter har Audi/VW leid banen en helg for sine medlemmer. Dessuten skal sykehuset innlandet ha vinterkurs for sine sjåfører, sier Brenna. Ut over det er det bare å ta kontakt og kjøre. Det er ikke planlagt noen Ice-festival eller andre ting som det har vært gjort noen ganger tidligere.

- Men vi jobber med Norsk bilsportforbund for å få på plass lisensiering så det også blir mulig å kjøre med biler som ikke er veg-registrerte, sier Brenna. Det vil altså si crossbiler og annet som kjører på baner, og som også er tillatt for sjåfører under 18 år.

Gjennom vinteren skal Engerdal speidergruppe holde kiosken åpen og selge enkel mat og drikke på lørdager.

Formålet med isbanen er både trafikksikkerhet og moro.

- 90 prosent av dem som kommer hit for å kjøre, gjør det for lek og moro, sier Brenna. men man kan lære mye av lek og moro også, ikke minst hvirodan bilen oppfører seg på glatt underlag, og hva som skjer når veggrepet slipper.

Vurrusjøens bane ligger langs riksveg fraDrevsjø mot Sverige, etter man har passert Lillebo.