18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
SKYLDER PÅFEIL: Generalsekretær Sindre Lysø i AUF skylder på feilføringer i medlemsregisteret når Storviks telefonnummer dukket opp på vervelister.
FOTO: Pressebilde AP
 
– Det må ha skjedd en feil med telefonregistreringa
AUF mener feilen kan ha oppstått i telefonregisteret deres, etter verving på gata.

Publisert: 17.jan.2019 09:09
Oppdatert: 17.jan.2019 10:04

INNBYGDA/OSLO: – Noen ganger skjer det at folk skriver feil på telefonnummeret sitt når de blir vervet på gata, og et par ganger i året kan det skje det som har skjedd i dette tilfellet. At et nytt medlem blir registrert med feil telefonnummer, sier Andreas Jansen, politisk rådgiver med ansvar for organisasjon i Arbeidernes Ungdomsfylking, AUF.

– Jeg kan bekrefte at det nevnte medlemsnummeret ikke tilhører Torgrim T. Storvik. Jeg kan selvfølgelig ikke si hvem det tilhører, men kan si såpass at det dreier seg om en 18.-åring fra Bergen, sier Jansen.

Videre spørsmål fra Lokaalavisa Trysil og Engerdal ble sendt videre til ungdomspartiets generalsekretær.

– Generelt kan jeg si at vi i AUF selvfølgelig tar slike saker seriøst, sier Sindre Lysø, generalsekretær i AUF.

Han påpeker at AUF får flere tusen nye medlemmer hvert år.

– Dessverre kan det skje at en ungdom skriver et siffer feil når de oppgir sitt mobilnummer til oss. Det samme gjelder for husnummer og e-postadresser. Vi har verken anledning eller myndighet til å sjekke opp all denne informasjonen og må derfor stole på at våre medlemmer oppgir korrekt informasjon når de melder seg inn, skriver han i en e-post til Lokalavisa.

Generalsekretæren unnviker å svare på om dette var en form for forsøk på juks med medlemslistene.

– Så fort vi ble gjort oppmerksom på denne saken, og fikk tillatelse til å sjekke opp nummeret, så vi at det aktuelle nummeret var registrert på et annet medlem et helt annet sted i landet. Navnet avisa oppgir at telefonnummeret tilhører, står ikke oppført som medlem hos oss, sier han.

– Når vi får beskjed om at kontaktinformasjon er feil, vil vi selvfølgelig endre det i vårt medlemsregister. Vi beklager at denne feilen ikke ble oppdaget og rettet opp i tidligere. Vi har nå fjernet nummeret som var feil, og beklager igjen for den uleiligheten det var å motta SMS fra oss for en som ikke var medlem, sier han.