18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
NY CD: Terje Husdal er snart klar m,ed en ny cd.FOTO: ARNE LUND
 
Terje Husdal med ny cd
Terje Husdal (63) er snart klar med sine første egenproduserte cd, etter å ha spilt gitar og sunget i 55 år. En rekke band har dratt godt av hans tjenester i en årrekke.

Publisert: 05.des.2018 12:53
Oppdatert: 05.des.2018 12:58

Drevsjø: - Jeg kommer med ny egen cd i februar, selv om jeg har kompaniskap med Jo Ryen på denne utgivelsen. Og for meg var det naturlig at utgivelsen skjer under Røros-mart’n, sier Terje Husdal.

– Jeg begynte å spille gitar da jeg åtte år, og siden har det ballet på seg. Og jeg debuterte som 12-åring på scenen i Elgå. Fra jeg var i 20-åra har jeg drevet med musikk mer eller mindre kontinuerlig. Jeg har komponert mye, men alt er slett ikke utgitt. Denne gangen kommer det mye eget, sier Husdal.

Flere utgivelser

Tidligere har han vært med på flere utgivelser i ulike konstellasjoner.

– Sammen med Søsknene Husdal har jeg gitt ut cd og kassett, og det har blitt to cd’er sammen med Dalarna-Femund Spelmannslag, sier gitaristen og sangeren som bor på Drevsjø, men er egentlig elgåing.

Gjennom årenes løp har han vært på scenen som en del av følgende band og grupper: Turbo, Fjellfolk, Dalarna-Femund Spellmannslag, Solbakkens, Søsknene Husdal og Balthazar.

Mange profilerte

– Lengst fartstid hadde jeg med Solbakkens i 35 år, men vi har også 33 år bak oss med Søsknene Husdal. Det ble mange år med Turbo, og noen år i Balthazar fra Kongsvinger, sier han.

– Som ung traff jeg mange profilerte spellemenn og var med på noen opptredener med dem, og spesielt gjennom Engerdal Spellmannslag. Det var personer som Engebret Lund, Helmer Kjølvang, John Nysted, Jakob Elgåen og Jørgen Jensvoll. Av dem lærte jeg mye om scenerutine, og fant min plass i musikken, sier Husdal.

Variert landskap

– Hvis den nye plata skal settes i en bås, ville den trolig havnet i visepop, men det er ingen bås jeg er bekvem med. Jeg synes sangen og musikken opererer i landskapet mellom folkemusikk, viser, country og rock and roll, sier musikeren.

– Det man vokser opp med blir man påvirket av, og derfor liker jeg å ha med en god fele, sier Husdal.

Han forteller at han har gitt den nye utgivelsen en arbeidstittel med «Musikk hele livet». Det er også en låt han har med på nyutgivelsen.

– Teksten til denne låten fikk jeg av en svensk lasskjører, og den har jeg laget egen musikk til, sier Husdal.

1.000-1.500 plater

Starten på innspillingen til nyutgivelsen er gjort i Larsvill Studio i Stuggudalen, og det resterende skal gjøres i Bent Jacobsens studio på Os.

Den nye cd’en skal trykkes i et sted mellom 1.000 og 1.500 eksemplarer, og skal i tillegg legges ut elektronisk.

– Samtidig skal vi lage et nytt opplag av «Femundsmarkas Perle» med Søsknene Husdal. I løpet av 14 år har vi solgt omkring 5.000 eksemplarer, sier han.

Når har ser tilbake på musikkoppdrag og opplevelser, forteller han at han har spilt fast til gruppebesøk om sommeren på Femundshytten i 20 år. Hvert år siden 2003 har han spilt på Røros-Mart’n, samt noe sporadisk før den tid.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SANG OG GITAR: Terje Husdal er viden kjent med sin sang og gitar.
FOTO: ARNE LUND