18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
TALENTLØSE?: De påberoper seg talentløse odelstakter, men Hpåvard og Anders Lillebo har mange andre talenter å spille på.
 
Talentløse Odelsgutter på landet
De kaller seg talentløse odelsgutter, men talenter har de i stort monn om enn på andre arenaer, Anders og onkel Håvard Lillebo. I helgen skal de slå seg litt løs i Hylleråsen i både ord og toner.

Publisert: 07.nov.2018 14:09
Oppdatert: 07.nov.2018 14:16

HYLLERÅSEN: Håvard Lillebo synes det er en underdrivelse å si at de to aldri har vist utpreget talent for gårdsbruk. Han mener heller det blir riktig å si at «Anders og Håvard er to astmatiske landbruksfaglige katastrofer».

Uansett – de har andre strenger å spille på – eller tangenter og ord for å være mer presis. Og det kommer de hjem til engerdal for å gjøre i helgen. De gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til en kveld med morsomme historier og god musikk hos Anne på Landet.

Håvard og Anders er to generasjoner odelsgutter fra samme gård på Lillebo i Engerdal, som har fått mer skryt for sine kunsterniske kvaliteter enn for sine landbruksfaglige kunnskaper. Håvard med penn, både som journalist på Hamar og som forfatter. I høst ga han ut sin andre bok med forrykende historier. I fjor var det bare lokale historier i «Gløtt og glepptak i dalstroka østafor», nå har han gått litt videre ut og spedt på med historier i et mer geografisk spenn, men det er like my glimt og galskap å hente utenfor Lillebos grenser også, kan vi se i «Gløtt og glepptak både her og både der».

Anders er Håvards nevø, og han har utmerket seg musikalsk i mange sjangere, men i fjor utga han sin første soloplate«Departure – Traditional Music From Ireland». Nå er han i gang med plate to, som kommer etter jul.

Selv om de to er minst like travle som hvilken som helst odelsgutt, tar de seg tid til en kveld hos Anne på landet der de leser fra boka og spiller musikalske smakebiter fra Irland og andre steder der den musikalske nysgjerrigheten har bragt ham.

Anne på landet selv disker opp med julebuffet, for den som vil gjøre en helaften ut av det.