18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
MEISTERKONSERT: - Det var en flott opplevelse, sier Magrete Nordmoen som her synger sammen med Bendik Smedåsgjelten Qvam på Meisterkonserten. Foto: Ingvil Skeie Ljones
 
Stor opplevelse å synge i Opraen
Margrete Nordmoen fikk synge på Operascenen under mesterkonserten til Folkorg i helgen.

Publisert: 21.nov.2018 21:02
Oppdatert: 22.nov.2018 08:18

TRYSIL: – Det var kjempegøy, sier en begeistret Margrete Nordmoen, etter å ha fått sunget på Meisterkonserten under helgens Folkelarm i Oslo.

Hun vant klasse vokal A på Landskappleiken hjemme i Trysil i sommer, og en del av premien er å være en del av Meisterkonserten som holdes på høsten.

Nordmoen har sunget på mange scener rundt i landet, men har aldri opplevd så fin lyd som hun gjorde på Operascenen.

– Det var utrolig fin lyd der og lett å synge. Selv om operaen egentlig er veldig stor og salen stort sett full, føltes likevel intimt og nært, synes hun.

Nilssen vant

Det var flere Hedmarkinger som gjorde seg bemerket på Folkelarm. Ole Nilssen fra Løten ble Årets unge folkemusiker og vant i tillegg Folkelarmprisen for plata Løten 2018.

Nordmoen var nominert med plata si, men vant ikke fra, Festivalen Heme dine var også nominert som årets arrangør, men nådde heller ikke opp.

Stort arrangement

Folkelarm er folkemusikkens store happening i Oslo i året, med konserter og prisutdelinger fra torsdag til søndag.

Arrangementet er et bransjetreff for tradisjonsmusikk, arrangert for første gang i 2005.

Meisterkonserten er grand finale på arrangementet. Der får alle utøverne som vant klassa si enten på Landskappleiken eller Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Skjåk spille.

– Det er tredje gang det er arrangert en slik Meisterkonsert. Jeg har vært til stede som publikum begge de andre gangene, forteller Nordmoen, som synes det var en stor ære og veldig givende å dele scene med så mange dyktige musikere og dansere.

Det er ikke så lenge til at vi her lokalt får høre Nordmoen igjen Sammen med julestemmer kommer hun og har konsert i Gammelskula 5. desember.