18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
GLEDER SEG: Lotte Sørli Graff og Jaime Roberto Carrizo Bahamondes ser fram til å vise tryslingene hva som finnes innen kulturskolesektoren.FOTO: ARNE LUND
 
Satser bredt på kulturskoleuke og masse tilbud
For første gang arrangeres det en kulturskoleuke i Trysil. Her blir det workshop og konserter både i sentrum og grender, samt mange gode tilbud.

Publisert: 05.nov.2018 13:33
Oppdatert: 05.nov.2018 14:01

Trysil: – Vi ønsker en uke der vi kan fortelle befolkningen hva vi gjør og hvor vi finnes, og denne gangen vil også være ute i grendene, sier Jaime Roberto Carrizo Bahamondes som er kulturskolerektor.

Nytt og annerledes

– Tidligere har vi hatt dette i april, og nå blir det noe nytt og helt annerledes. Det blir workshop i Morensalen med dans, sang og bilde. Der skal det lages en kulltegning av en drage, og her blir det dans linket til motivet, sier Lotte Sørli Graff som er sang- og dansepedagog og nestleder ved kulturskolen.

150 av 235 elever

Det opplyses at kulturskolen har 235 elever, og gjennom denne uken blir omkring 150 av eleven engasjert i ulike opplegg og framføringer.

Ledelsen ved kulturskolen synes det er flott at noe blir lagt ut i grendene, og denne gangen er det Jordet skole og Åsvang i Landsjøåsen som får besøk med konsertopplegg- Det skjer henholdsvis mandag 19. november og tirsdag 20. november.

Et testår

– Vi startet planleggingen i august, og nå ser vi fram til å få testet ut dette, sier Bahamondes.

Og til neste skoleår blir det mer festivitas, da skolen skal feire sitt 30-års jubileum.

– Vi setter veldig stor pris på samarbeidet med biblioteket om å få til dette nye opplegget, sier Sørli Graff.

I forbindelse med både dette arrangementet og tidligere er det brukt illustrasjoner til plakatene av det som elevene ved skolen har laget.

Bredt spekter

– Nå har vi også invitert foreldrene til å være med på workshop for danserne. Ellers er alle konsertene åpne for publikum, sier Sørli Graff.

Kulturskoletilbudet i Trysil rommer følgende grupper og aktiviteter: Bilde, sang, dans, korps, messing, treblås, slagverk, gitar, musikkterapi, fele, piano, 1’ern og 2’ern.

Under avslutningskonserten i kulturhuset Hagelund torsdag 22. november deltar Skredderbakkens dannende, slagverksensemble, Rockband, bildeframvisning og Korpsiskole tredje trinn.