18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
Risbakken synger om sommer i Engerdal
Geir Risbakken fra Engerdal lengter til sommeren og har i disse dager gitt ut låta «Sommernatt».

Publisert: 05.des.2018 21:02
Oppdatert: 05.des.2018 21:02

Engerdal: Geir Risbakken flyttet fra Engerdal til Hamar i 2006, men har fortsatt sitt hjerte i hjemkommunen. Det kommer ikke minst til uttrykk musikalsk. I disse dager har han sluppet sin andre singel, og selv om det snart er jul er det «sommernatt» som er tittel på låta.

– Jeg er mer glad i sommer enn vinter, og kanskje låta er en måte å holde seg oppe på til det blir grønt igjen, medgir han.

Til kusina

Låta ble laget i sommer, og skrevet til kusina Annette Nordsveen og hennes mann Tom Olav Haugene fra Valdres.

– De bor heller ikke i Engerdal, men har hytte der og er der mye. De har hytte ved Isteren og bruker sjøen mye, og de bruker naturen i Engerdal. Sangen er en hyllest til det, forteller han. Han er selv glad i naturen og setter stor pris på de små opplevelsene som den kan by på.

Geir Risbakken ga ut singel i fjor som også handlet om Engerdal, «Her vil vi bo» heter den, og er også en hyllest til stedet han kom fra.

– Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer tilbake en gang, når ungene er blitt store og har flyttet ut, forteller han.

Gitar på kulturskolen

Musikk begynte Risbakken med på ungdomsskolen. egentlig startet det først med å skrive dikt, før han etter hvert lagde melodier også.

- Så begynte jeg på kulturskolen for å lære å spille gitar forteller han. Læreren var Jan Risbakken (for øvrig fetter til Geirs far), og siden den gang har det vært mye spilling.

– Jeg har skrevet mange låter, og i fjor fikk jeg mulighet gjennom prosjektet «Tett på Hamar», der de gir ut cd med flere kjente og ukjente Hamarsinger og deres musikk, forteller han. Han er også med på årets cd-prosjekt, så låta er å finne både på cd og på streamingtjenester.

Konsert

Risbakken har et ønske om og jobber for å få til noen konserter og opptredener hjemme i Engerdal i løpet av neste år. Ingen ting er bestemt ennå, men han hadde syntes det var veldig hyggelig å kunne gjøre det.

Etter hvert er det et mål å kunne gi ut cd selv, men det koster både tid og penger å få et slik prosjekt i land.