18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
Kulturen er godt bevart
Det er ingen grunn til å bekymre seg for kulturframtida i Trysil: Kulturskolen viser seg fram denne uka, og viser at det er mange som kan ta vare på kulturbygda.

Publisert: 22.nov.2018 08:08
Oppdatert: 22.nov.2018 08:20

Trysil: Kulturskolen feirer og markerer seg nesten hele denne uken, med konserter og workshow flere steder. Først ut var Jordet skole med konsert. Det var nesten fullt på «tribunen»(trappa i gangen) da elevene skulle vise fram hva de har lær.

- Første og andre klasse sang en lystig sang om Mikkel rev og hans revenese-grev, mens tredje og fjerde fikk demonstrere hva de har lært i korps i skolen, På kornetter, slagverk, saksofoner, fløyter, bass og gitarer spilte de både sanger fra læreboka og sang som de har laget selv.

En av de aller tøffeste i nordre denne dagen var Signe Storsveen som spilte fløyte - solo.

- Det er mange flinke unger på kulturskolen ,det ser dere her, og ekstra vanskelig er det å spille solo, sa en kjempefornøyd rektor Jaimee Carizzo som hadde med seg Joe Rodgerson til å dirigere korpset.

Gjennom uka er det workshop for danseelever og bildeelever på biblioteket, og tirsdag var det konsert for fele og treblåselever på Åstvang i Landsjøåsen.

Torsdag avsluttes kulturskoleuka med nok en workshop før det blir konsert i Hagelund. Der deltar Skredderbakkens dannede, Slagverkensemble, rockeband, bildefremvisning og korps i skolen for tredjeklasse i Innbygda.