18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
SYNGER: Malin Jonsson under konserten i Trysil kirke, sammen med Jordet sanglag.
FOTO: BEATHE SANDE
 
Jonsson gir bort 58.500
Malin Jonsson gir bort alle pengene som kom inn på hennes konsert i Trysil kirke til Kirkens Bymisjon. Det blir 58.500 kroner.

Publisert: 07.des.2018 08:38
Oppdatert: 07.des.2018 08:40

Trysil: – Det kom over 350 personer, og stemningen var bra. Jeg tor folk koste seg og likte konserten. Det var et variert repertoar med tradisjonelle julesanger, gospel, country og pop, sier Malin Jonsson.

Hun har også gitt ut en ny singel for kort tid siden, og har produsert opp ytterligere en singel som det ikke er fastsatt noe utgivelsestidspunkt for.

– Nå skal jeg fortsette og være kreativ. Jeg trives med musikken, og det gir meg energi, sier Jonsson.

– Jeg har hatt et opphold på tre år med musikken, men nå startet jeg opp igjen i høst, sier Jonsson.

Hun forteller at pengene som går til Bymisjonen etter konserten i kirken skal deles på tre undergrupper av Bymisjonen. Medvirkende på konserten var Jordet sanglag, Voices, Else Myhr, Stefan Bernard og André Solheim.

Hun slapp en singelcd tidligere i høst, og der fordeler hun inntektene av salget til både Norge og Sverige.

– Nå har jeg sluppet min første julesingel i min musikkarriere. Den har tittelen «Till de Vilsna», Det er ingen tradisjonell julesang. Ikke er den spesielt munter heller. Men julen er ikke munter og lys for all, og jeg anser at det må løftes opp. Ensomheten angsten i juletiden er framtredende, og her kan vi, hver og en av oss, være med og bidra. Vi må se til at de som ikke har noen, og heller ikke har mat i julen får det gjennom støttende organisasjoner og mange frivillige. Jeg har valgt å gi inntektene av låten til Stockholms Stadsmission og Kirkens Bymisjon, sier Jonsson.

– Jeg tar ingen inntekter selv. Jeg har nok til å gjøre dette, og skal klare meg uten disse pengene, selv om jeg ikke er rik, sier hun.

– Singelen utgis bare elektronisk, og kan lastes ned av alle som ønsker det, sier Jonsson.

Tidligere har hun hatt flere produksjoner som e rute. Det startet med fire singler, før det kom tre albumer. I tillegg kom det flere singler i tiden når albumene ble utgitt.