18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
I finalen for fjerde gang
Kokebokforfatter Kirsten Winge er i finalen i kokebøkenes Oscar-utdeling for fjerde gang. Denne gangen er det hjemmesiden hennes som har gått gjennom nåløyet.

Publisert: 14.nov.2018 21:02
Oppdatert: 14.nov.2018 21:02

SØRE OSEN: Sju ganger har Kirsten Winges navn vært representert i Gourmand World Cookbook Award som norsk representant. Det i seg selv er svært imponerende og vitner om solid kvalitet bak kokebøkene som hun har laget basert på naturens råvarer. Men at hun nå er gått gjennom det enda mindre nåløyet og kommet til finalen for fjerde gang er intet mindre enn en stor bragd. Det er tredje året på rad at Kirsten Winge har kommet med på de såkalte shortlistene, som er det samme som finaleplasser.

I år har hun ikke gitt ut noen nye kokebøker, men meldte hjemmesiden sin på. Det er den som sammen med seks andre lands finalister kjemper om seier i kategorien «Free Food Culture», som omfatter hjemmesider, brosjyrer og andre fora der oppskrifter og tekst er gratis for leserne.

– Det er veldig morsomt å være nominert til finalen igjen, sier Winge. Hun visste ikke selv at hun var i finalen før hun så det ved en tilfeldighet på hjemmesiden til Gourmand.

Stort

Winge synes det både er rart og artig at en forfatter fra skogen i Trysil skal nå så langt ut over verden. Ikke minst med tanke på hvor dårlig nett-tilgang det tidvis er hjemme hos henne. For dette er stort.

- Her hjemme er kanskje ikke oppmerksomheten rundt Gourmand så stor, men i resten av verden er det stor interesse, forteller hun.

Og den er voksende, i takt med at konkurransen også utvides til nye kategorier. Det utvikles nye plattformer der matforfatterskap når ut til sitt publikum, både bøker, hjemmesider, filmer og apper har sine kategorier.

– Det er første gang det er egen seremoni for gratis-utvidelser, forteller hun. Senere denne måneden får hun beskjed om når og hvor prisutdelingen blir.

Gave til leseren

Kirsten Winge har ved siden av å skrive bøker, jobbet mye med hjemmesiden som hun startet i 2013.

-Jeg har profesjonelle som har hjulpet meg å lage siden, forteller hun, men det er hun selv som står for innholdet.

– En stor takk til Medianova med Geir Fjeld og Gry Dørnberg Olsen, sier Winge på sin hjemmeside. Det er de som har utformet siden hennes.

– Hjemmesiden min er ingen blogg som jeg tjener penger på annonser eller på andre vis. Det er bare min side der jeg deler historier og oppskrifter. Sånn sett er den en ren gave til mine lesere, sier hun.

Winge er i gang med to nye bokprosjekter. En matbok kommer i mai, men hun vil foreløpig ikke røpe tema i den.

– Dessuten jobber jeg sammen med en barnebokforfatter om en barnebok som jeg håper også kommer ut i løpet av neste år, sier hun.