18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
VANT: Håkan Stengrundet spilte simultansjakkturnering og vant mot alle. Casper aAugen (nest lengst nede på bordet) var den hardeste motspilleren som klarte seg gjennom 33 trekk.
 
Håkan slo alle sju
Håkan Stengrundet har ikke spilt aktivt på nesten 30 år men har ikke glemt kunsten: Da Trysil sjakklubb inviterte til simultansjakk slo han alle konkurrentene sine.

Publisert: 13.nov.2018 13:51
Oppdatert: 13.nov.2018 13:57

Trysil: Det var i helgen som var at Trysil sjakklubb hadde invitert til simunltansjakturnering, der den som ville kunne møte Håkan Stengrundet og spille mot ham – samtidig. I simultansjakk er det en spiller som går rundt og spiller mot alle de andre, et og et trekk av gangen. I Trysil var det sju stykker som møtte den tidligere aktive sjakkspilleren.

Selv ga han seg selv dårlige odds.

– Jeg har ikke spilt aktivt siden jeg var 17 (han er nå 45), og ikke har jeg hatt tid til å spille mye i det hele tatt, sa han før start, og tippet at alle kom til å vinne over han.

En ting er spille sjakk mot en motstander, det er noe helt annet når han skal lese sju brett og spill samtidig.

Men det var altså ingen grunn til bekymring, Stengrundet slo samtlige som satte seg til sjakkrutene – også pappa Per Jon. Lillebror Stian som også har gjort seg bemerket som en god sjakkspiller måtte jobbe og kunne ikke komme.

Casper best

Den som klarte seg aller best mot Stengrundet, var ni år gamle Caspar Haugen. Han har ikke spilt så mye før og er heler ikke med i sjakklubben, men deltok ettersom storebror Carl også skulle spille.

Caspar klarte seg gjennom 33 trekk før han tapte, sier Robert Sommerfelt som er leder i sjakklubben. Han er veldig glad for at såpass mange deltok, og kunne notere tre nye medlemmer i sjakklubben etter seansen. Mesteren selv, Håkan Stengrundet, fikk også litt blod på tann og meldte seg inn igjen.

Ønsker flere

Trysil Sjakklubb håper stadig på flere medlemmer, og møtes hver uke på Bøes på onsdager for å spille.

– Hos oss er det rom for alle nivåer, også dem som aldri har spilt før. De lærer vi og tar godt imot, lover Sommerfelt. Samtidig er det også rom for dem som har spilt før og har lyst til å ha flere å spille mot.

– Vi spiller hver onsdag kveld fram til 19/12 for denne sesongen, sier han.

Han har skjønt at det også er interesse blant flere yngre om å lære sjakk. Rekruttering er viktig for spillet.