18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
JULEKONSERTER: Engeren sanglag bytter ut Halvdan Sivertsen med julesanger når de har sin tradisjonelle førjulskonsert.
 
Fra Sivertsen til julestemning
Engeren sanglag slo på stortromma og hadde konsert med Halvdan Sivertsen i høst. Nå ringler de med juleklokker og er klar for julekonsert.

Publisert: 03.des.2018 13:48
Oppdatert: 04.des.2018 08:50

Heggeriset: Ettersom konserten med Halvdan Sivertsen var et stort prosjekt som tok mye tid og ressurser, har Engeren Sanglag bestemt seg for at de kun skal arrangere en julekonsert i år. Det skjer 14. desember på samfunnshuset i Heggeriset.

I tillegg til egen konsert kommer de selvsagt til Flendalen der det er tradisjon at de synger jula inn siste mandag før jul. Det blir i år den 17. desember.

Hyggekveld

Det er god tradisjon at de nå 30 sangerne fra Engeren sanglag reiser rundt i både Trysil og Engerdal for å spre julestemning. Vanligvis synger de flere konserter, men i år er det bare denne ene muligheten.

– Vi lager det som en konsert og hyggekveld kombinert. Vi skal synge, servere noe å spise, og alt er gratis, forteller Mona Lund som er leder for koret.

I tillegg selger de lodd og har gevinster.

Tradisjoner

Årets julekonsert blir av det tradisjonelle slaget, og det er en selvfølge at mange av de gode gamle stemningsskaperne står på repertoaret.

Noen år har de med seg eksterne solister, men i år står de helt på egne bein.

– Vi har solister i koret, som blant annet skal synge på «En stjerne skinner i natt «og «Julenatt», forteller Lund. Hvem som er solistene er en like godt bevart hemmelighet fram til «Luken åpnes» som hvilken som helst annen adventskalender.

«Det lyser i stille grender» er en annen kjent og kjær julesang som sanglaget kommer til å servere.

Tradisjon

Engeren sanglag har hatt julekonserter nesten hvert eneste år siden de ble etablert. De første årene sang de ofte på juletrefester rundt om i grendene.

– En årlig julekonsert og vårkonsert er blitt fast innslag for oss og det vi jobber mot, forteller Lund.

I høst ble det i tillegg en kjempekonsert med Halvdan Sivertsen på scenen i Hagelund sammen med sanglaget.

– Det var mye jobb, men vi er veldig glade for at vi gjorde det, det var en opplevelse, sier Lund.