18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
SNART BOK IGJEN: Øyvind Stengrundet skriver bok nummer fire, og det er oppfølger av romanen Rødmanke.
 
Følger opp «Rødmanke»
Det har gått tre år siden Øyvind Stengrundet bokdebuterte med «Rødmanke». Nå kommer oppfølgeren, som er Stengrundets bok nummer fire.

Publisert: 15.nov.2018 05:00
Oppdatert: 14.nov.2018 14:54

Trysil: Øyvind Stengrundet har sitt daglige virke på Trysil ungdomsskole, men for tre år siden tok han pennen fatt og startet sitt eget forfatterskap: han utga romanen «Rødmanke», og det på eget forlag.

Boken ble godt tatt imot, og i jobben som lærer får han spørsmål fra elever om boka. Også fra andre steder der skoler har brukt boka i undervisningen, kommer det spørsmål.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt at det skulle være en oppfølger, men så ble det naturlig at det ble slik, sånn den forrige boken ble avsluttet, forteller han.

For når han skriver, hender det at fortellingen tar overhånd og bestemmer retningen selv.

- Du kan si jeg har regien og bestemmer 70 prosent, mens historien selv bestemmer 30 selv, sier han.

Denne gangen var det historien om Nerillia som åpnet for en oppfølging.

Mer jobb

I to år har han jobbet med den nye boken, som er skrevet i etapper. Denne uken gikk den i trykken og den vil være tilgjengelige i starten av desember.

Stengrundet synes det har gått tyngre å skrive bok nummer to.

- I den første var jeg full av entusiasme og det gikk liksom av seg selv, sier han. Denne gangen har det gått litt saktere og vært mer jobb.

- Men det er fortsatt morsomt å skrive, selv om jeg forrige gang red mer på en bølge fordi det var nytt og spennende, sier han.

Ørbakk illustrerer

Denne gangen har Stengrundet fått med seg en lokal illustratør. Unge, talentfulle Amalie Ørbakk har fått oppdraget å lage illustrasjon til boken - som han for øvrig mener passer best for unge og voksne fra 12-20 år. Men boken og historien kan fenge langt større aldersspenn enn som så.

- Det er nok et fantasy-eventyr, sier han. Denne gangen blir hovedpersonen utkalt for å undersøke en ruin, og det viser seg at skogen inneholder mer enn hun hadde trodd.

-Det blir spenning og mystikk, magi og underlige skapninger, lover Stengrundet som håper at historien vil underholde leserne.

Det er mange som har lest bok nummer en som har ønsket å vite mer om hovedpersonens familie. Det skal de få - om enn ikke så mye i denne bok nummer to.

- Det kommer nok mer av i bok nummer tre, forteller Stengrundet og røper dermed allerede nå at historien har lyst til å leve videre og at det blir en fortsettelse .

Fjerde boka

Egentlig er romanoppfølgeren Stengrundets bok nummer fire.

Etter at Rødmanke ble gitt ut i 2015 kom det en bok nummer to, et rollespill «Vandrerne».

- Og så ga jeg ut diktbok i fjor, forteller han.

Videre framover har han konkrete ideer om å gi ut en ny versjon av rollespillet, og dessuten tvingte bok nummer to om Nerillia fram en tredje roman etterhvert.