18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
Å VERA I LIVET: Tove Hagen, Annar By og Hege Nylund var sist aktuelle med forestilling på åpningen av Landskappleiken, men nå er de aktuelle med ny cd: SNY.FOTO: MONIKA SØBERG
 
Det kjem sny fra de Mollstemte skoger
«Fra de mollstemte skoger» kommer det SNY i disse dager. Det er trioens tredje plate.

Publisert: 21.nov.2018 09:38
Oppdatert: 21.nov.2018 10:01

Trysil: I disse dager kommer cd nummer tre fra trioen «Fra de mollstemte skoger», der trysling Hege Nylund spiller sammen med Annar By fra Elverum og Tove Hagen fra Rendalen. «Sny» er navnet på den.

Nylund synger, spiller autoharpe og ukulele, mens Hagen synger og spiller fele og cello. By trakterer gitar og sang.

Sist de tre var å oppleve på scenen var på åpningen av Landskappleiken da de var med på forestillingen «Å vera i livet» som hadde tekster av Halldis Moren Vesaas og musikk av Fra de mollstemte skoger.

Fra de mollstemte skoger har tiårsjubileum i år, og har hatt mange turneer og enkeltkonserter i Hedmark. De har også spilt mange andre steder i Norge, på kryss og tvers fra Troms i Nord til Aust Agder i sør.

Den første cden kom i 2012. Den het «Så lengi du kjem att». To år senere kom «Kvisk år meg». Begge fikk god mottakelse både av publikum og presse både lokalt og nasjonalt.

På den nye platas «SNY» har trioen tatt tak i tekster fra forfattere som har vært ute en vinterdag før, og som omhandler snøen som gjømmer jorda i mjuke dyner. Det handler om å gå på skarasnø i mars, om å tåle kulde og is i trange årer, og julefred, stjerneåker som blømmer, og du får også forklaringen på hvorfor det er så få folk i kirkene i Østerdalen midtvinters.

Tekstene er fra Einar Skjæraasen, Ola Jonsmoen, Ove Røsbak, Magnus Buflod, Rof Jacobsen, Gulbrand Sætern, Hans Børli og Oddvar Øieren. Musikken og komposisjonene har de skrevet selv. Den er preget av tradisjonsmusikken fra østerdalen og ofte mollstemt. Derav kommer også navnet til trioen.

Musikken er også påvirket av norsk visetradisjon og americana.

På planen er det både a capella-sang, gammeldanskomp og sanger med typisk viseform.

Plata gis ut på plateselskapet TA:LIK, er spilt inn, mikset og mastret hos Hallibakken lydproduksjon av Tor Magne Hallibakken. Produsent er Jorun Marie Kvernberg.