18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
Debuterte med bildevev
Som ungdom så pensjonist: I Trysil får både de yngste og de eldste utfolde seg på kulturmønstring, og det er imponerende å se hvor mye forskjellig tryslinger driver med. På Pensjonistenes kulturmønstring var det 56 deltakere.

Publisert: 19.nov.2018 14:21
Oppdatert: 20.nov.2018 08:48

Trysil: En av dem, Esther Øverli, debuterte på kunstutstilling i årets Pensjonistenes kulturmønstring (PKM). Hun hadde vevd bilder siden 1990, der hun bruker fotografier som mønster.

- Det begynte da jeg skulle stelle for svigerfar som var dårlig, Jeg måtte holde meg innendørs sammen med han, og da begynte jeg å veve bilder, forteller hun. Hun er helt selvlært, annet enn å sette opp renninga. Hun var en av 13 som bidro til utstilling på PKM. Det var en veldig variert utstilling med både broderier, malerier, foto, strikketøy, hekletøy, smidde lysestaker og forskjellig veggpynt. PKMs utstilling viser at det ikke bare er ungdommen som er talentfulle og hendte i Trysil!

På scenen var det fem innslag, men mange deltakere. Koret Ungdom med glede var med og sang, Dansefot danset, Asbjørn Hildremyhr leste fra boka som han har skrevet om hvordan han opplevde sommeren 1940. Else Løken leste dikt og Inge Haugen og Bjørg Hennum spilte og sang sammen, som de ofte gjør.

Alt var godt knyttet sammen av Else Myhr, som aktiviserte publikum til allsang mellom sceneinnslagene.

Etter selve konserten var det dansefest derBente Kvile Buflod og Stefan Bernard spilte.