18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
 
85 ungdom fra sin beste side
Trysilungdommen har igjen bevist at de både tør, vil og kan det aller meste. 85 ungdom deltok på ulikt vis på Ung Kultur Møtes, og det var mye og variert kultur som møttes på en og samme arena.

Publisert: 11.feb.2019 15:07
Oppdatert: 11.feb.2019 16:14

Trysil: Ung kultur møtes (UKM) startet med utstillingsåpning og kickoff fredag kveld, workshop lørdag før det søndag ettermiddag, på selveste morsdagen.

Det er Trysil ungdomsråd som står som arrangør, og ungdommene selv bekler alle roller- så nær som lys og lyd som Espen Jægersborg og Arild Rønes tok seg av.

I tillegg til utstilling og show hadde de kafe til inntekt for sykehusklovnene.

Klovnene var også godt synlig på scenen. Kveldens konferansierer, Oda Hagebakken, Marlene Xie og Tess Wassgren var utkledd som klovner og loser «UKM-sirkuset» på sikkert, stødig og artig vis.

Solid utstilling

Trysil har tradisjon for å ha en solid utstilling på UKM, og årets var intet unntak i så måte, med 51 utstillingsbidrag i Vestibylen. Det var stort spenn i uttrykk, og som vanlig høy kvalitet på arbeidene.

Ordfører Erik Sletten var veldig imponert over det han så - og det han hørte på scenen.

Hanne Bråten har vært med på UKM i flere år, og har sitt siste år i år. Hun hadde med flere tegninger og malerier, og et bilde i papirklipp som ordføreren ble spesielt interessert i.

- Er det til salgs, ville ordføreren vite. Men uheldigvis for ham ville ikke kunstnere selge bildet - som er av to hester.

22 sceneinnslag

På scenen var det stort show søndag, med hele 22 sceneinnslag. Også her var bredden stor, og en fin miks. Ungdom i Trysil kan både spille trommer, gitar, mange kan danse og mange kan synge. Emilian Gulløien viste også fram sine evner som filmmaker, da han hadde filmet i fjellet.

Fylkesmønstring

UKM arrangeres i hver kommune i hele landet, og fra hver kommune går noen videre til en fylkesmønstring, valgt ut av et fagpanel. Årets fagpanel for scene var Malin Jonsson, Odd Magnus Østerhaug og Olea Hildrum.

De har prøvd å få med bidrag i ulike sjangere, vurdert ferdighet, kvalitet og framførelse. De har også sett på hvem som ikke har deltatt på fylkesmønstring tidligere. UKM er ingen konkurranse, og det viktigste er at det er en arena der alle får mulighet til å vise hva de holder på med. Panelet har også vurdert hva deltakerne har oppgitt av motivasjon for å delta på en evt fylkesmønstring.

Fagpanelet har valgt følgende bidrag fra scenen:

•Pacify her av Sophie Næss

•God help the oustcasts av Martine Stenseth

•Bist du bei Mir, BWV 508 av Karl Martinus Johnsen Melleby

•Sweet but psyco av Kaisa Sørli Graff og Nora Myrvold

Utstilling

Fagpanelet for utstillingen har bestått av Gro Eggen Hansen, Therese Hornsletten Hansen og Jørgen Bryn. De har valgt følgende bidrag videre:

•Black & White av Silje Fallet

•To gode venner av Hanne Bråten med bidraget

•Ørkenrev av Hanna Nordnes Bækken

•Tårnet av Siri Ngozi

•Inside out av Hans Christian Støbak

•Jorge Luis Borges av Einar Stengrundet

•Dame av Sanna Berg

•The Elephant av Olea Hildrum og Hans Christian Støbak

De har også valgt å sende videre følgende bidrag under kategori litteratur:

• Er det håp av Frida Nordnes Bækken

• Dråper av Hedda Lysfoss Løvlund

Fylkesmønstringen er på Flisa 26.-28. april, og det er bare deltakere over 13 år som kan delta der.

 
TO GANGER: Mia Bjørkli og Nora Görander fikk en ny sjanse etter teknisk svikt, og opptrådte først både i første og andre avdeling