18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
SANGGLEDE: Foran fra venstre Lilja Sofi Bråten Engerbakk,Varg Evander Solbakken , Aurora Søberg Nergaard. Bak fv Hilde Løvlund Jota (solist på konsertene nå), Vilja Sofie Solbakken og Solveig Aunsmo. Silje Marie Kristiansen var fraværende da bildet ble tatt.FOTO: MONIKA SØBERG
 
25 år med Regnbuen
Barnekoret Regnbuen fyller 25 år, og er fortsatt aktive. I alle år har Solveig Aunsmo vært dirigent og leder for de unge sangglade tryslingene.

Publisert: 23.nov.2018 09:50
Oppdatert: 28.nov.2018 09:21

Trysil: – Vi startet første gangen høsten 1993. Den gangen var det 17 sangere, og noe av de første vi gjorde var barnemusikalen «Jeg fant, jeg fant», sier Solveig Aunsmo.

Hun forteller at koret er for barn fra 3. klasse og oppover.

– Det første året var det flest sangere, siden har det gått opp og ned, men vi har også hatt år med 16 sangere. I år er vi så langt bare fem, men jeg hadde håpet på litt rekruttering fra Skjæraasen-koret. Men der var det mange 1. og 2.-klassinger, sier Aunsmo.

Flere kjente artister

– Også tidligere har vi startet med få på høsten, og jeg ser ikke mørkt på at vi er få. Jeg vil gjerne oppfordre barn til å bli med, og jo flere vi blir, jo artigere er det, sier hun.

– Nå skal vi synge på to lysmesser, på Østby 25. november og i Nordre Trysil 9. desember. I tillegg skal vi synge under «Middag på tvers» i misjonshuset 13. desember. Da blir det Lucia-opptog, sier Aunsmo,

– Vi har hatt tradisjon for å synge i forbindelse med Lucia-dagen, og i år skal vi også opp på et av «hjemmene». Hvilket er ikke helt avgjort ennå, sier Aunsmo.

– Gjennom disse årene har vi sunget sammen med flere kjendiser, og jeg kan nevne navn som Anita Skorgan, Geirr Lystrup, Kari Bremnes og Maj Britt Andersen. Veldig godt husker jeg også når vi var på kortur til Røros, og fikk synge side om side med Nidaros Domkor. Da vanket det skryt av Regnbuen, og det vokste barna stort på, sier Aunsmo.

Dirigert over 200 barn

– Gjennom disse 25 årene har vi alltid hatt juleprosjekter. Vi har også vært med på Trysilstevnet når vi får det til. Vi har også hatt små temakonserter. Vi har samarbeidet med Margrete Nordmoen, og har hatt jubileumskonserter i Hagelund når vi feiret 10- og 20-årsjubileum. Gjennom alle årene med koret har det vært folk fra alle grendene i Trysil, og samlet har jeg dirigert minst 200 barn fra Trysil gjennom disse 25 årene. Jeg kaller meg dirigent, men sitter mye bak piano og spiller til sangene, sier Aunsmo.

– Å dirigere barn blir litt annerledes enn voksne. Da kan du ikke holde på så lenge om gangen, og bryte opp litt mer med fysiske aktiviteter, sier hun.

I år er vi for få til å ha jubileumskonsert, men vi er så heldige å få med oss Hilde Løvlund Jota som lokal vokalist på våre opptredener, sier Solveig Aunsmo.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ØVER: Solveig Aunsmo spiller og synger med barna for å finpusse formen før de skal i ilden.
FOTO: MONIKA SØBERG