18. sep
Dette er lokalavisas arkiverte nettavis. For å gå til den nye nettavisen trykk her
KLAR: Vidar Storbæk viser fram det nye julebladet med «Jul i Ljørdalen».FOTO: ARNE LUND
 
«Jul i Ljørdalen» er ute på markedet for 8. gang
Nok en gang har 2425 Team produsert et godt juleblad for Ljøradalføret. Heftet er ute for åttende gang, og skal gi inntekter til dalføret.

Publisert: 05.des.2018 13:57
Oppdatert: 05.des.2018 14:27

Ljørdalen: Bladet er både fyldig og innholdsrikt med massevis av flotte bilder og tekster med både kultur og nyheter.

– Flere og flere vil bidra, og folk melder seg med stoff til julebladet vårt. Det er folk som bor i Ljørdalen, men også folk utenfra i grendene, sier Lene Bergersen som er bladets redaktør.

– Bladet er trykket i 300 eksemplarer, og er på 56 sider. Bladet selges kun i Ljørdalen, og er helt fritt for annonser. Faktisk ble de første 100 bladene revet bort på den første salgsdagen, sier Vidar Storbæk som er støtteteam for utgiverne.

2425 Team står bak

– Det er fortsatt 2425 Team som lager julebladet. Det startet med at en ungdomsgjeng ville gi noe til grenda. Det var både utflyttere og fastboende. Den gangen var det ungdommer, men nå er det flere voksne og folk som har stiftet familie, men bladet går videre. I tillegg holder dem eget julebord i samfunnshuset før jul, sier Storbæk.

– Alle inntekter som utgivelsen gir, går til dalføret her. Denne gangen skal midlene gå til oppussingen som pågår ved samfunnshuset Lund, samt til lekearealer ute, sier han.

– Denne gangen ble det ikke plass til alt stoff som ble produsert, og dermed har dem allerede stoff til neste års utgave. Det ble rett og slett for mye, og det er et luksusproblem, sier Vidar Storbæk.

Variert innhold

I julebladet er det mye å velge mellom. Vi kan eksempelvis nevne «Sanger fra øst i skoga» om Margrethe Nordmoen nye plate, «Der a jordmor Magnhild bor» som handler om jordmor Magnhild Linnes liv i Ljørdalen, «Dugnadsdrøm på Lund», «Villa Fregn» og gründervirksomhet i Skåret, «Flyplass i grendeland» om det som skjer ved Sälen, «Et førjulsunder», «Ljørdalsdaga», «Året i bilder», «En julegrøsser», «Stjæle hester i Ljørdalen?», «Se dalen fra snøscooter», «Ung i Ljørdalen» og mye annet spennende stoff.